Menu

Sådan tilføjer du farve i dit hjem

Vil du gerne tilføje lidt farve til dit hjem, men ved ikke, hvor du skal starte? Mange er usikre på, hvilke farvekombinationer der fungerer godt sammen og hvor mange farver du kan kombinere i ét rum. Her er 3 vigtige tips til, hvordan du tilføjer farve til dit hjem.

  1. Skab sammenhæng i hjemmet så områderne får det rette flow eller overgang. Du kan opnå dette ved at bruge den samme gulvbelægning, vægfarve eller møbelstil i hele huset. Det får hjemmet til at føles mere roligt, og de mindre rum vil virke større. Du kan stadig introducere yderligere farver ved at behandle denne sammenhængende idé som en basispalet til dine hovedområder (såsom dit gulv og vægfarven) og derefter tilføje variation gennem karakteristiske farver, indretning og materialer. 
  2. Brug et eller flere nøgleelementer i dit hjem, såsom et kunstværk, en sofa eller et tæppe du elsker, som dit udgangspunkt. Se på disse og træk en bestemt farve (eller tekstur eller mønster) ud og brug den i andre områder omkring rummet eller huset. Du kunne for eksempel bruge et kunstværk som dit primære midtpunkt, og derefter tage en farve fra dette kunstværk og introducere det i puder eller i et tæppe. Gør du dette vil det visuelt binde hele rummet sammen. På et luksushotel i København havde de valgt den grønne farve fra en sofa som udgangspunkt og derefter introduceret enkelt tilbehør i samme farve og resultatet var imponerende.
  3. Det siges at blå og grøn aldrig skal sættes sammen, men de rigtige nuancer af hver farve kan fungere rigtig godt. Ofte er farvekombination en personlig præference og det er bedst at undgå at gøre et hjem for beige eller for intetsigende. Det er vigtigt at have kontrast og give lys og skygge overalt. Du kan skabe kontrast på mange måder, f.eks. ved at introducere en mørkere eller lysere farve til naturlige teksturer såsom træ og sten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *