Menu

Sådan skaber du et minimalistisk hjem

Der er mange fordele ved at have et minimalistisk hjem. Det er mindre stressende, for rod distraherer og jo mere rod vi har omkring os, jo mere visuel stress har vi. Et hjem med enkle smukke møbler, nogle flotte kunstværker og nogle få smukke dekorationer er mere tiltalende end rod og kaos.

Hvis du overvejer at droppe rodet for at skabe et minimalistisk hjem, er her et par tips til at komme i gang.

Tag et værelse ad gangen
Det er svært at fokusere på et helt hus ad gangen. Når du fokuserer på ét rum, kan du lade det være dit centrum for ro og bruge det til at inspirere dig til at forenkle det næste rum, og det næste. Når du er færdig indenfor, så gør det samme udenfor!

Start med møblerne
Jo færre møbler, jo bedre (selvfølgelig inden for rimelighedens grænser). Tænk på, hvilke møbler du kan skille dig af med og vælg nogle enkle møbler med solide, afdæmpede farver. Du kan altid tilføje et par udvalgte elementer senere.

Opbevar ting ude af syne
Du bør opbevare alt, hvad du har brug for ude af syne i skuffer og skabe. Bogreoler kan bruges til at opbevare bøger, men bør ikke have meget andet end et par enkle dekorationer – ikke hele samlinger af ting.

Vælg enkle kunstværker og simple dekorationer
For at undgå at et rum bliver kedeligt, kan du hænge et enkelt maleri, tegning eller foto, indrammet med en afdæmpet ensfarvet farve, på hver væg hvis du vil.
En eller to enkle dekorationer er nok til et minimalistisk værelse. En vase med blomster eller en lille potteplante er to klassiske eksempler.

Når du er færdig, kan du læne dig tilbage og slappe af. Brug et øjeblik på at se dig omkring og nyd, hvor fredeligt og tilfredsstillende det er.